UA / RU
Підтримати ZN.ua

США обіцяють Україні зростання експорту і його якості після підписання асоціації з ЄС

Компанії зі США, що ведуть свою діяльність в Україні, очікують підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, щоб наростити виробництво своєї продукції в Україні і в умовах зони вільної торгівлі з ЄС більш вигідно продавати їх на європейський ринок.

Американські компанії в Україні виступають за підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, а також за досягнення домовленостей з МВФ про новий кредит, оскільки це сприятиме збільшенню як кількісного, так і, насамперед, якісного показника української продукції, у тому числі експортної.

Про це заявила помічник Держсекретаря США Вікторія Нуланд під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим у понеділок, 4 листопада, на якій сторони обговорили євроінтеграційні прагнення України.

Зокрема, Вікторія Нуланд зазначила, що американські компанії зацікавлені у підписанні Угоди про асоціацію, оскільки після цього вони зможуть збільшити виробництво продукції в Україні і безмитно продавати її в ЄС.

"ЄС не будуть підписувати Угоду тільки тому, що вони - "хороші хлопці". Вони зацікавлені у доступі на свій ринок товарів хорошої якості, робочої сили, інновацій на їхніх підприємствах. І наші компанії хочуть бачити Угоду про асоціацію і угоду з МВФ тому, що вони зможуть більше виробляти тут і потім продавати в Європу", - цитує слова Нуланд прес-служба Кабміну. !zn

Читайте також:

Видобуток сланцевого газу допоможе Україні стати енергетичним хабом Європи, впевнений посол США

Надія на асоціацію з ЄС спонукає український бізнес вірити у поліпшення інвестклімату