UA / RU
Підтримати ZN.ua

США допомагають Україні закупити біля 40 дизель-локомотивів для «Укрзалізниці»

В Україні зараз розширюють наземні прикордонні переходи вздовж західного кордону та створюють нові.

Уряд США та американський бізнес допомагає Україні закупити біля 40 дизель-локомотивів для «Укрзалізниці». Про це віцепремʼєр-міністр з відновлення Олександр Кубраков розповів на Форумі партнерства між Україною та США, повідомила у Facebook пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Там разом з представниками уряду, урядових та неурядових організацій, бізнесу обох країн обговорили ключові сектори для існуючої та майбутньої співпраці.

Читайте також: Росіяни розглядали варіант перекидання судна "Серпухов" у Чорне море — розвідка

«За останні два роки ми зміцнили експортні маршрути і збільшили обсяги експорту: український коридор – тимчасовий коридор Чорним морем – дозволив експортувати біля 40 мільйонів тонн вантажів, зокрема 26 мільйонів тонн зерна. У першому кварталі 2024 року порти Дунайського кластеру обробили понад 5,6 млн тонн вантажів, зокрема 4 млн тонн на експорт. Зараз створюємо нові та розширюємо існуючі наземні прикордонні переходи вздовж західного кордону», — розповів Олександр Кубраков.

Читайте також: У ВМС розповіли, чи можуть зараз війська РФ мінувати Чорне море

За його словами, попри всі виклики, Україна відчуває підтримку уряду США та американського приватного сектору. Він відзначив, що це саме той тип партнерства, якого Україна прагне з американським бізнесом, щоб працювати пліч-о-пліч і забезпечити економічну стійкість України. Уряд працює над тим, щоб український експорт потрапляв на глобальні ринки, а Україна не просто зберігала, а й створювала нові робочі місця.

Раніше ми писали про те, що якщо в європейських країнах ціни на пальне регулюють залежно від національних потреб, то і в Україні підвищення акцизів має враховувати й можливості населення, й потреби бюджету. Про це пише у статті для ZN.UA директор ВАТ «Консалтингова група А-95» Сергій Куюн «Якою буде ціна на пальне, якщо акциз зросте вдвічі?».