UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа Роттердам + заблоковано, як і безліч інших. НАБУ оскаржує рішення прокурора

НАБУ звертається до уряду з проханням дати їм представника, так як мова йде про інтереси держави та її громадян. Однак поки позитивної відповіді немає.

Уже зараз є достатня кількість гучних справ, які розслідувані і подальший розгляд яких в суді залежить виключно від позиції генпрокурора. Той же "Ротердам+", який, на нашу думку, вже давно має бути передана в суд, але, з огляду на не зовсім адекватні дії прокурора, котрий кирурує цю справу, заблокована. Про це повідомив в інтерв'ю редактору відділу політики ZN.UA Інні Ведерніковій директор НАБУ Артем Ситник.

При цьому в НАБУ вже неодноразово ініціювали заміну прокурора, який закрив справу і його постанову визнано судом незаконним.

Відзначимо, що в справі "Ротердам+" важливо не тільки довести збиток, але і отримати компенсацію. Згідно з експертизою, отриманої НАБУ, мова про 40 мільярдів гривень, стягнення яких може істотно похитнути позиції як ДТЕК, так і Ахметова особисто.

"Протягом двох років наша сторона неодноразово перераховувала аргументи з проханням дати нам в справу представника держави. Однак поки позитивної відповіді немає. Кабмін киває на Генпрокуратуру, Генпрокуратура - на Кабмін", - відповів Ситник на питання журналістки про те, що зробило НАБУ для того, щоб переконати Шмигаль і Малюську в необхідності заявити про нанесення збитку.

За словами Ситника, конкретного посилання в сторону НАБУ з боку уряду немає.

Читайте також: Солом'янський суд за клопотанням поліції прийняв рішення вилучити у НАБУ експертизу у справі Приватбанку - Ситник

Хто, як і навіщо руйнує антикорупційну систему України? Чому центральна влада і президент Зеленський зберігають гробове мовчання? Яку роль в розхитуванні основ держави відіграють українські олігархи і Москва? Які пласти топ-корупції можуть бути розкриті справами по ОАСК і екснардепу Микитасю? Навіщо ОПУ покриває Олега Татарова? Скільки треба ще часу, щоб розібратися з плівками Лероса і «понятійками» Кличка? Чи є у НАБУ реальні претензії до експрем'єра Гройсмана?

Ці теми були підняті в першій частині інтерв'ю з директором НАБУ Артемом Ситником. Але головне - ви отримаєте не клаптик, а комплексне бачення ветерана антикорупційного післямайданного фронту про те, хто, як і навіщо руйнує антикорупційну систему.