UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скандальний ексголова "Укрексімбанку" став новим керівником держкомпанії "Укрфінжитло"

Як писало ZN.UA , Мецгер останнім часом розробляв нові іпотечні програми від уряду.

Наглядова рада ПрАТ "Українська фінансова житлова компанія" ("Укрфінжитло") вчора, 11 листопада, призначила Євгена Мецгер головою правління. Про це йдеться у системі розкриття інформації НКЦПФР.

Нагадаємо, що раніше він був головою правління державного "Укрексімбанку", якого звільнили з посади через скандал з нападом на журналістів програми "Схеми". 

Читайте також: Кредит на житло: чи можуть його отримати переселенці на пільгових умовах

Повідомлялось, що співробітники "Укрексімбанку" вчинили напад на журналістів програми "Схеми" під час запису інтерв'ю з тодішнім головою банку Євгеном Мецгер. При цьому журналісти запитували про кредит на $60 млн під заставу спірного ТРЦ SkyMall фірмам маловідомого бізнесмена, чия компанія вела діяльність в окупованому Донбасі та сплачувала податки окупаційній владі. Після скандалу з журналістами він написав заяву про звільнення.

Як писало ZN.UA ексголова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер, який зганьбив себе, ще й року не минуло, до недавнього часу сидів поруч із першою віцепрем'єркою Юлією Свириденко на засіданнях і розробляв нові іпотечні програми від уряду. Про це писала Юлія Самаєва, редакторка видання, у статі "Що не так із націоналізацією "Альфи".