UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль вважає, що тепловикам треба подбати про альтернативи природному газу

Це дозволить проходити опалювальні сезони без стресів.

Україна має переглянути своє ставлення до використання альтернативних джерел газу для виробництва тепла. Також необхідно активізуватися у підвищенні енергоефективності тепломереж та житлових будинків. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні президії Конгресу місцевої та регіональної влади в Одесі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Хіба зараз не найкращий час задуматися про енергоефективність та енергозбереження? Це ті шляхи, які дадуть нам можливість проходити наступні опалювальні сезони з меншим стресом ", - сказав він.

На Волині, за його словами, більше половини бюджетних котелень працюють на альтернативному паливі, зокрема на пелетах.

Він також нагадав про ініціативу президента України щодо програми енергоефективності та енергозбереження.

"Реалізація програми призведе до значної економії. За даними Міністерства економіки, здійснивши енергоефективні заходи для комунальної сфери, ми можемо заощаджувати до $1,5 млрд на рік. Це зменшення втрат у тепломережах, будинках", – висловив думку глава уряду.

Читайте також: До кінця опалювального сезону заборонено вимикати газ школам, лікарням та іншій соцінфраструктурі – Шмигаль

Нагадаємо, що Асоціація міст України (АГУ) звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням прискорити виділення субвенцій дотаційним громадам, щоб ті могли забезпечити безперешкодне теплопостачання та не допустити підвищення тарифів.