UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль: Українська економіка демонструє позитивні сигнали

Очільник уряду наголосив, що у третьому кварталі 2023 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, ВВП країни зріс на 9,3%, що є більшим показником, ніж очікувалося.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду заявив, що економіка України наразі "демонструє позитивні сигнали". Про це він написав у своєму Facebook.

"Попри величезний економічний спад на початку великої війни зараз економіка демонструє позитивні сигнали", — зазначив глава уряду.

За його словами, у третьому кварталі 2023 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, ВВП країни зріс на 9,3%, що є більшим показником, ніж очікувалося.

Шмигаль зауважив, позитивно впливають на економіку державні програми підтримки бізнесу, відбудова інфраструктури, стабільна робота південно-західного експортного логістичного коридору та інші фактори.

"Нам також вдалося взяти під контроль інфляційні процеси. Порівняно з листопадом минулого року, споживча інфляція становила 5,1%. Це менше, ніж у деяких наших західних сусідів", — додав він.

Читайте також: Інвесткомпанії розраховують на зростання економіки: деталі двох прогнозів

Нагадаємо, під час робочого візиту у США президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Світового банку Аджаєм Бангою та директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою. Зокрема сторони обговорили довгострокову підтримку фінансової системи та механізми передачі заморожених російських активів для відновлення України.