UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль провів нараду з представниками АЗС: що сторони сказали один одному

Представниками паливного бізнесу передали уряду пропозиції, а уряд попередив про відповідальність за зловживання відповідно до воєнного часу.

17 травня під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася онлайн-зустріч із представниками паливного бізнесу щодо забезпечення внутрішнього ринку пальним. Про це повідомляє Урядовий портал.

Новини від влади, які пролунали під час наради, виглядали наступним чином:

Представниками паливного бізнесу, якщо виходити з урядового повідомлення, в цілому зауважень не мали. У ході наради з їхнього боку прозвучали наступні тези:

За підсумками наради учасники ринку надали Уряду певні поради, які в Кабміні не розкривають. Відомо лише, що:

Читайте також: Налагодження поставок пального з ЄС може виявитися ще не кінцем проблеми - Сергій Куюн

Участь в обговоренні питання брали Перший віцепрем'єр-міністр — Міністр економіки Юлія Свириденко, Міністр інфраструктури Олександр Кубраков, Міністр енергетики Герман Галущенко, заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма, голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, керівництво Державної прикордонної та Державної митної служб України.

Нагадаємо, що через знищення російським агресором нафтопереробної інфраструктури та нафтосховищ в Україні виник дефіцит пального. Щоб допомогти бізнесу та подолати цю кризу на ринку пального, держава, зокрема, вже знизила ПДВ з 20% до 7% на бензин, дизельне пальне та скраплений газ і погодила нульову ставку акцизу на ці позиції.