UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль презентував додатковий ресурс для комунальних послуг

Кабмін запустив експериментальний проєкт для впорядкування послуг. 

Уряд сьогодні, 3 вересня, ухвалив низку "рішень для посилення держави", серед них "крок до впорядкування житлово-комунальних послуг". Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль. 

"Запускаємо експериментальний проєкт Єдиної платформи ЖКП. Ця система автоматизує процеси, забезпечить доступні та зручні сервіси, покращить облік споживачів, дозволить краще контролювати якість послуг", - зазначив він. 

За його словами, користувачі платформи матимуть електронний кабінет і зможуть отримати всю інформацію про управителів, виконавців послуг, ціни й тарифи, результати розгляду своїх звернень, а також зможуть укласти чи розірвати договір онлайн.

Платформа буде інтегрована з іншими інформаційними системами, що забезпечить обмін даними. Очікуємо, що якомога більше громад долучаться до реалізації цього проєкту.

Читайте також: Оплата комунальних послуг: як передати показники лічильника електроенергії

Нагадаємо, що двічі на рік – у березні та серпні – домогосподарствам, у яких середньомісячний сукупний дохід зменшився або збільшився на понад 50 відсотків, органи ПФ здійснюють перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення.