UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль повідомив, де в Україні найскладніша ситуація з електропостачанням

Прем'єр переконаний, що зараз не може бути й мови про евакуацію.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду заявив про те, що найскладніша ситуація з електропостачанням у Харківській, Київській областях та столиці.

«Найскладніша ситуація з погляду електроенергії у нас зараз у Києві, Київській та Харківській областях. Російські терористичні війська прицільно били за розподілом у цих регіонах, намагаючись знищити магістральні лінії та підстанції. Наразі енергетики працюють над тим, щоб поступово зробити графіки відключень більш передбачуваними для людей та бізнесу», – повідомив Шмигаль.

Він припустив, що нові удари будуть націлені по системах водо- та теплопостачання.

Шмигаль додав, що на сьогодні ситуація не настільки критична у Київській області, щоб оголошувати евакуацію.

«Евакуація може застосовуватися в останню чергу як екстрений крок. Завжди потрібно мати план Б, але зараз ситуація далека від того, щоб оголошувати евакуацію будь-якого прифронтового міста і тим більше в столиці», – заявив він.

Влада продовжує готуватися до зими – закуповується необхідна техніка та генератори, будуть відкриті додаткові пункти обігріву.

Детальніше про те, як Київ рятує інфраструктуру та готується до можливого блекауту - і чи можна чимось замінити опалення у квартирі розповів Олександра Сергієнко для ZN.UA.