UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль пояснив збільшення витрат Пенсійного фонду на 18,5 млрд грн

Це пов'язано зі зростанням мінімальної пенсії.

Уже скоро - 1 грудня, - мінімальна пенсія в Україні збільшиться завдяки зростанню мінімальної зарплати. У свою чергу це стало причиною збільшення дохідної та видаткової частини бюджету Пенсійного фонду. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Фейсбук.

"Мінімальна пенсія в Україні зросте з 1 грудня у зв'язку з ростом мінімальної зарплати. Щоб забезпечити своєчасне підвищення пенсій, уряд на цьому тижні збільшив бюджет Пенсійного фонду на 18,5 млрд грн", - написав Шмигаль.

Зростання дохідної та видаткової частини ПФ дозволять без затримок виплачувати введені з 1 липня доплати до пенсій військовослужбовцям, підвищені пенсії учасникам бойових дій, особам з інвалідністю та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Читайте також: Пенсії українців можна збільшити. Розказуємо, як

Як писало ZN.UA, те, що з пенсійним законодавством не все добре, визнає більшість політиків та експертів. Пенсіонери незадоволені низькими пенсіями, молодь, навіяна тезами про злиденність своїх майбутніх пенсій, уникає пенсійного страхування, роботодавці кричать про надмірне оподаткування. Мінфін із жахом спостерігає за зростанням дотацій Пенсійному фонду. Загалом революційна ситуація для змін. От тільки яких? Впровадження новітніх успішних практик чи чергової фінансової афери?

Детальніше про пенсії та ПФ читайте в статті Юрія Ганущака "Пенсії в Україні: чому все так погано і може бути більш прийнятним?"