UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль озвучив курс гривні на 2021 год

До кінця року Україні необхідно виплатити 44 мільярди гривень боргів, як це вплине на курс гривні.

У проекті державного бюджету на 2021 рік закладається курс близько 29 грн/1 $. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, курс, що закладається, дає інвесторам і громадянам сигнал про те, що курс буде в подальшому стабільним.

Також Шмигаль зазначив, що до кінця року курс буде залишатися в межах 27-28 грн/1 $. І на нього не вплинуть боргові виплати в розмірі 44 млрд гривень, які необхідно віддати до кінця року

"З точки зору стабільності економіки, бюджету, валютного курсу у нас все в порядку... Курс буде стабільним в межах 27-28 грн/1 $", - сказав Шмигаль, зазначивши, що в країні хороша ситуація з золотовалютним резервом, з ліквідністю банків і казначейським рахунком.

Відзначимо, офіційний курс гривні до долара встановлено на рівні 27,6049 грн/долар, в той же час євро подорожчав до 33,0721 грн/євро.

Повідомлялося, гривня за підсумками вересня поточного року може послабитися до 28,2 грн за долар через вплив сезонних чинників, в тому числі завдяки поверненню ділової активності та чергового запуску економіки.

Нагадаємо, що Мінекономіки очікує середньорічний курс гривні до долара 27 грн/$.