UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль окреслив головні пріоритети бюджету на 2024 рік

Проєкт бюджету планують ухвалити до 15 вересня.

Уряд ухвалить проєкт Державного бюджету на 2024 рік до 15 вересня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, розробка бюджету вже на фінальній стадії. 

«Пріоритетом номер один — як і цьогоріч — буде сектор безпеки й оборони. Техніка, зброя, дрони, ракети, снаряди, — усе це максимально для нас важливо», — наголосив Шмигаль.

Другий акцент бюджету, за його словами, — зарплати лікарів, вчителів та соціальні виплати.

«Плануємо наступного року двоетапне збільшення мінімальної заробітної плати. Закладаємо індексацію пенсій, будуть фінансуватися субсидії, допомоги ВПО й інші виплати», — відзначив прем'єр-міністр, інформує урядовий портал.

Читайте також: Держбюджет на 2024 рік - у місцевих бюджетів заберуть військовий ПДФО

Третій пріоритет держбюджету — відновлення. Важливо продовжити та завершити проекти відбудови, які вже стартували, а також започаткувати нові.

Шмигаль додав, що в січні-серпні цього року до загального і спеціального фондів держбюджету зібрано 1,6 трлн грн. Це податки, акцизи, мита, гранти від міжнародних партнерів: «Дякую всім українським підприємцям та компаніям, на яких тримається наша економіка. Кожна сплачена вами гривня — це наш оборонний ресурс. Це внесок в нашу майбутню перемогу».

Як писало DT.UA, податок на доходи військовослужбовців став майже такою ж гострою темою програм та дискусій у ЗМІ та соціальних мережах, як і розмір їхнього грошового забезпечення. Щоправда, питання цього податку перевело спрямування дискусії з Центру на громади — ті начебто не допомагають або недостатньо допомагають ЗСУ. Про це читайте у статті Оксани Продан та Олександра Слобожана "Військовий ПДФО: «Хіба ревуть волі, як ясла повні?».