UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль доручив Міненерго та АМКУ перевірити обґрунтованість цін на газ

Денис Шмигаль розповів, чого саме стосуватиметься перегляд.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству енергетики разом з Антимонопольним комітетом перевірити обґрунтованість цін на газ. Також Міненерго має підготувати оновлений паливно-енергетичний баланс держави. 

“Доручив сьогодні т. в. о. міністра енергетики Юрію Вітренку разом з Антимонопольним комітетом перевірити обґрунтованість цін на газ. Необхідно провести аудит формування тарифів та зниження тих складових тарифу, які є несправедливими і невиправданими з точки зору ринку”, - повідомив Шмигаль.

За його словами, це також стосується тарифів на транспортування газу та газових коефіцієнтів. Крім того, до 25 січня наступного року Міненерго має подати на розгляд Кабміну та Ради нацбезпеки та оборони оновлений паливно-енергетичний баланс України.

“Оновлення балансу має показати усім українцям, що Уряд розуміє проблеми галузі й шукає компроміс між соціальною складовою та інтересами бізнесу”, - додав Шмигаль.

Читайте також: З 1 січня скасовується пільговий тариф для населення

Раніше повідомлялося про те, що "Нафтогаз" підвищив ціну газу для побутових клієнтів у січні на 14% (з 6,33 до 7,22 грн/куб.).

Крім того, НАК “Нафтогаз” встановив ціни на природний газ для виробників теплової енергії в грудні на рівні 6103,1 грн за 1 тис. куб. м.