UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щоб найбагатші не скаржилися 一 держподаткова служба створить спецпідрозділ для великих платників податків

У рамках меморандуму з МВФ

З 1 грудня в Україні, в рамках структури Державної податкової служби, створюється спецпідрозділ, завданням якого буде мінімізація скарг найбагатших платників податків. Про це йдеться у Меморандумі України з МВФ, опублікованому МВФ та Мінфіном.

Згідно з текстом меморандуму, Державна податкова служба зосереджуватиме свою увагу на сегментах найбільш ризикових платників податків.

"З цією метою ми посилимо процес управління великими платниками податків з Офісів великих платників податків під координуванням голови ДПС для забезпечення узгодженості при наданні послуг цій важливій категорії платників податків", 一 зазначається в документі.

При цьому податкова працюватиме відповідно до щорічного плану щодо покращення комплаєнсу, який, своєю чергою, міститиме вимірювані цілі та припускатиме регулярну звітність. Такий план на 2022 рік має бути підготовлений також до 1 грудня, зазначено у меморандумі.

Читайте також: В Україні розширили коло осіб, що зобов'язані подавати декларації

Раніше повідомлялося, що контрабанда більше не очолює топ зловживань в Україні щодо мінімізації податків, "лідерство" у цій сфері зайняли зарплати в конвертах.