UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сервіси таксі, оренди житла та маркетплейси будуть повідомляти податківцям про заробітки клієнтів – анонс Мінфіну

В Мінфіні назвали свою ідею "забезпеченням прозорого та справедливого податкового середовища". 

Уряд планує зобов’язати операторів цифрових платформ збирати інформацію про доходи користувачів та подавати її до Державної податкової служби. Йдеться про платформи, що надають послуги таксі, що допомагають у питаннях оренди нерухомості, маркет-плейсів, а також про додатки для продажу товарів та надання різні послуги.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну за підсумками зустрічі заступниці міністра Світлани Воробей із представниками компаній – операторів цифрових платформ.

Під час зустрічі обговорювали концепцію запровадження в Україні звітності про доходи, отримані фізичними та юридичними особами, які використовують такі платформи для заробітку, зазначається у повідомленні.

"Забезпечення прозорого та справедливого податкового середовища є одним з пріоритетів Міністерства фінансів України у податковій сфері. Запровадження звітності операторів цифрових платформ сприятиме гармонізації національного податкового законодавства з правом ЄС та підвищенню податкової культури платників податків", – зазначила Воробей.

Читайте також: Збільшення податків: бізнес запропонував кілька альтернативних рішень

Повідомлялось, що детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомили про підозру відомому блогеру-арбітражнику Олександру Слобоженку в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Мова йде про ухилення від сплати понад 200 млн грн податків.