UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенат США затвердив оборонний бюджет з санкціями проти «Північного потоку-2»

Документ схвалили 86 сенаторів.

Сенат Сполучених штатів ухвалив бюджет національної оборони на наступний фінансовий рік, який передбачає санкції проти газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Як повідомляється на сайті Конгресу США, проект схвалили 86 сенаторів.

В документі передбачається введення санкцій відносно іноземних осіб і компаній, які сприяють оренду, продаж і надання суден, що здійснюють будівництво газопроводів.

Читайте також: «Путінський потік-2»: холодна війна на Балтиці»

У бюджеті також закладено 3,6 млрд доларів на створення фонду для боротьби з Китаєм в Індо-Тихоокеанському регіоні і 1 млрд доларів на допомогу Пентагону у забезпеченні готовності до пандемії в умовах коронавирусного кризи.

Оборонний бюджет США також передбачає виділення майже 3,8 млрд доларів на програму "Європейська ініціатива стримування", спрямовану на стримування Росії. У свою чергу, Україна в наступному фінансовому році від США може отримати 250 млн доларів військової допомоги.

Раніше повідомлялося, що Палата представників у Конгресі США одноголосно схвалила проект поправок про посилення санкцій щодо "Північного потоку-2" та "Турецького потоку".

Документ передбачає введення санкцій стосовно іноземних осіб і компаній, які сприяють оренду, продаж і надання суден, що здійснюють будівництво газопроводів.