UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія відмовилася продовжувати квоти на постачання українських труб

Дмитро Медвєдєв вирішив у другому півріччі 2013 року не продовжувати дію квот на безмитне постачвння українських труб, пояснивши це необхідністю використовувати переваги Митного союзу.

Росія вирішила не продовжувати дію квот на безмитне постачання українських труб на це півріччя. Відповідне рішення оголосив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв.

"Мною прийнято рішення не продовжувати дію квот на постачання української трубної продукції у цьому півріччі, незважаючи на низку звернень з цього приводу", - повідомив Медвєдєв на нараді з розвитку чорної металургії у Росії.

За його словами, Росії необхідно використовувати перевагу, що дає членство у Митному Союзі для того, щоб захищатися від недобросовісних конкурентів.

ТАКОЖ: Назріває нова торгова війна: Митний союз готує санкції щодо українського експорту

Нагадаємо, у вересні 2011 року Україна підписала угоду з країнами Митного союзу-Росією, Білоруссю і Казахстаном), що регулює обсяги безмитних постачань українських труб. У 2011 і 2012 роках в рамках квоти Україна безмитно постачала до Росії по 300 тисяч тонн труб на рік.

У грудні 2012 року сторони внесли зміни в угоду, за якою квота на безмитні постачання труб до РФ для України була встановлена на період з 1 січня по 30 червня 2013 року в обсязі 120 тисяч тонн.

Поза квотою постачання труб загороджувальними митами обкладаються: обсадні труби - 18,9%, насосно-компресорні - 19,9%, нафтопровідні - до 37,8%. Загороджувальні мита діють до листопада 2015 року. !zn

Читайте також:

Медвєдєв у досить відвертій формі покликав Азарова в Митний союз

Україна впевнена, що зможе уникнути торгових воєн з Росією

Росія обкладе податком український шоколад, вугілля і скло у відповідь на спецмита на автомобілі