UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія має намір розширити продуктове ембарго на нові країни

Росія відповіла на санкції забороною і знищенням продуктів з країн Заходу. Список країн розширять.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв розпорядився підготувати розширений список країн, проти яких Росія ввела продуктове ембарго.

"Просив би ось що зробити: з урахуванням того, що, судячи з інформації, якою ми володіємо, цілий ряд країн, щодо яких ці санкції не поширювалися, ввели відповідні заходи", - сказав він засіданні уряду.

Медведєв повідомив, що мова йде про країни, які раніше не підтримували санкції проти Росії, і, відповідно, на які не поширювалися контрсанкции РФ.

У відповідь на санкції країн Заходу в серпні 2014 року Росія ввела свої обмежувальні заходи: заборона на поставки значної частини харчової продукції. Після продовження західних санкцій в кінці червня 2015 року Путін продовжив продуктове ембарго ще на рік.

30 липня сім країн Європи приєдналися до продовження санкцій ЄС проти Криму. Це Чорногорія, Албанія, Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн, Україна і Грузія. Шість з цих країн за винятком Грузії також приєдналися до рішення ЄС від 22 липня про продовження економічних санкцій ЄС проти РФ до 31 січня 2016 року.