UA / RU
Підтримати ZN.ua

Різниця між продажем і купівлею валюти українцями перевищила $1,1 млрд

У травні чистий продаж валюти склала $150 млн.

Чиста пропозиція інвалюти від населення України з початку року перевищило $1,1 млрд. Про це повідомив глава Ради Нацбанку Богдан Данилишин на своїй сторінці в Facebook

"Чистий продаж населенням готівкової іноземної валюти з початку травня склала $150 млн, безготівковій - $61 млн. З початку року чистий продаж іноземної валюти населенням перевищила $1,1 млрд", - написав він.

За його словами, на міжбанківському ринку продовжує домінувати попит клієнтів банків на інвалюту (чистий продаж банками іноземної валюти клієнтам склала $11 млн в середньому за день).

Міжнародні резерви НБУ станом на 26 травня становили $27,9 млрд, що на 4%, або на $1,2 млрд менше, ніж станом на початок року, і на 0,4%, або $100 млн, менше, ніж на початок місяці.

Читайте також: Для оплати вакцини проти COVID-19 МОЗ у травні закупило валюти на 3,8 млрд грн – StateWatch

Раніше повідомлялося, що чистий продаж іноземної валюти фізичними особами в квітні, за попередніми даними, вже перевищила $422 млн.

Повідомлялося, що Нацбанк два тижні не виходив на міжбанк для операцій з валютою. З початку року Нацбанк купив на міжбанку 290,5 млн, продав - 70 млн доларів.