UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рішення суду про скасування тарифів на вантажні перевезення оскаржуватиметься – Укрзалізниця

Залізничний перевізник вважає, що рішення вплине на економіку країни та є незаконним

“Укрзалізниця” вважає рішення суду про скасування тарифів на вантажні перевезення незаконним і буде оскаржувати його. “Суд під час розгляду справи вийшов за межі своїх повноважень та оцінював доцільність зміни вартості тарифів, а не відповідність такого рішення органу державної влади законодавчим актам”, – повідомили в “Укрзалізниці”.

Читайте також: "Укрзалізниця" звернулась до уряду з прохання підвищити тарифи на вантажні перевезення

У судовому спорі залізничний перевізник звинувачує “приватні компанії, що входять до великої промислової групи”. “Так, наразі Київський окружний адміністративний суд визнав нечинним наказ Міністерства інфраструктури від 2021 року №586 «Про внесення змін до коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов'язані з ними послуги». Ще дві подібні справи розглядаються іншими судами адміністративної юрисдикції”, – зазначено у повідомленні.

“Укрзалізниця” вказує, що оскаржить судове рішення та вважає відповідні дії “неприпустимими”. На думку залізничників, скасування тарифів може призвести до “критичних наслідків” для економічного стану країни та обороноздатності України.

Як повідомлялось раніше, залізниця закликала “гармонізувати” тарифи, що призведе до їх підвищення. Підняття тарифів на 70%, що відбулося у липні 2022 року, стабілізувало фінансовий стан “УЗ”, оскільки суттєво впав обсяг вантажних перевезень.