UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ресторанний ринок України: в яких сегментах кількість закладів наразі більша ніж у 2021 році

Кількість кав’ярень зросла на 35%, фасфудів - на 15%.   

Лише два сегменти українського ресторанного ринку демонструють зростання під час повномасштабної війни, а саме: кав’ярні та фастфуд. Про це пише ресторанне медіа «Реве та стогне ресторатор», посилаючись на дані компанії з автоматизації закладів Poster.

Так, кількість кав’ярень в Україні зросла на 35% у квітні 2024 року у порівнянні із груднем 2021 року. Кількість закладів фастфуду наразі на 15% більше ніж до повномасштабної війни.

Водночас на 35% зменшилася кількість кальянних, що найбільше серед усіх категорій закладів. Також значно зменшилася кількість кондитерських (-34%) і барів (-32%). 

Кількість ресторанів зменшилася на 17%, закладів, які працюють тільки на доставку, на 17%, пабів на 16%, кафе на 13%. Незначне падіння у пекарень – на 9% менше ніж до повномасштабної війни.

Читайте також: В Україні планують відкрити понад 400 ветеранських просторів

Повідомлялось, що дослідження Світового банку, Організації Об'єднаних Націй, Європейської Комісії та українського уряду, опубліковане в лютому, оцінює загальну вартість відновлення економіки в 486 мільярдів доларів, і ця цифра продовжує зростати в міру того, як зростає кількість завданих збитків. Офіційні дані про вплив війни на різні сектори економіки є суперечливими, і останні тенденції можуть змінитися, якщо на полі бою відбудуться кардинальні зміни.