UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рейтинг мільярдерів від Bloomberg: Які загальні статки найбагатших громадян країни-агресорки РФ

Престижне західне видання підрахувало капітали багатіїв.

Агенція Bloomberg опублікувала свіжий рейтинг мільярдерів, до якого увійшли 500 бізнесменів та бізнесвумен. До числа  найзаможніших людей світу увійшли 25 росіян – представників країни, що веде загарбницьку війну в Україні.

Читайте також: Країни G7 вирішили не розморожувати активи РФ до компенсації збитків Україні

До першої сотні рейтингу потрапили Владімір Потанін (47 місце), Лєонід Міхєльсон (53 місце), Вагіт Алєкпєров (64 місце), Владімір Лісін (74 місце), Алішер Усманов (82 місце), Алєксєй Мордашов (90 місце).

Читайте також: Реєстр збитків: уряд визначив, хто може подати заяву про компенсацію

Загальна "вага" капіталів усіх російських бізнесменів з рейтингу становить 301,22 млрд доларів.

Нещодавно у Сполучених Штатах Америки презентували законопроєкт про конфіскацію російських активів. Зокрема він дозволить швидше передавати арештовані літаки, яхти та інше майно кремлівських олігархів для відновлення України. Сенатори наголосили, що кремлівські олігархи відіграли велику роль у фінансуванні масового вбивства українців.

Конфіскація злочинних активів за кордоном — дуже складний процес. Більше про проблеми, з якими зіштовхуються наші правова і правоохоронна системи при ініціації таких процедур, читайте в статті Павла Демчука та Андрія Ткачука  "Що на практиці заважає повертати конфісковані активи з-за кордону".