UA / RU
Підтримати ZN.ua

Реформа з деолігархізації: під контролем державного "Нафтогазу" вже 23 облгази

Держкомпанія отримала контроль над останнім облгазом Фірташа на заході України.

Під контролем Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" наразі знаходиться 23 облгази. Останнім в управління компанії перейшло газорозподільне підприємство "Тернопільгаз". Як повідомляють у НАК та Міністерстві енергетики.

"Повернення газорозподільної інфраструктури під контроль держави є частиною реалізації реформи з деолігархізації України, розпочатої Президентом Володимиром Зеленським", - зазначили в Міненерго.  

"Тернопільгаз" обслуговує близько 200 тисяч приватних домогосподарств та 3 тисячі юридичних осіб. При переході до "Нафтогазу" особові рахунки клієнтів, тариф на розподіл і реквізити для оплати послуг для жителів Тернопільщини залишаться незмінними. 

З питань розподілу газу громадян закликають звертатися до контакт-центру за номерами: 097-0-519-904, 095-0-519-904, 035-2-519-904 та 0-800-500-904.

Читайте також: США закуплять метал для захисту української енергосистеми від російських дронів

Облгази, що входять до структури Регіональної газової компанії Дмитра Фірташа, звернулися із заявою до міжнародних інституцій, в якій звинувачують у спробі рейдерства державного монополіста НАК Нафтогаз України.

Як працювала ”Злочинна “газова” організація Дмитра Фірташа”, чому події у цій справі так прискорилися та який вона матиме вплив у майбутньому читайте у статті  Олександра Лємєнова.