UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада розблокувала підписання закону про приватизацію

Закон повинен замінити сім діючих в сфері приватизації законів.

Верховна Рада відмовилася скасувати голосування за закон "Про приватизацію державного майна". Проект постанови народних депутатів від партії "Свобода" підтримали лише 11 народних депутатів.

Спікер парламенту Андрій Парубій зазначив, що тепер він зможе підписати закон і передати його на затвердження президенту.

Верховна Рада прийнялазакон про приватизацію 18 січня. Закон встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації на об'єкти малої і великої приватизації; вимоги до покупки об'єктів приватизації та обмеження щодо їх участі у приватизації; відповідальність за недостовірність, неповноту представлених документів; розширено коло об'єктів, які можуть підлягати приватизації.

Новий закон також чітко встановлює 11 місяців на процедуру приватизації для об'єктів великої приватизації та 5 місяців для малої. Якщо вартість активів підприємства за останній рік перевищила 250 млн гривень, то це великий об'єкт приватизації, який буде продаватися з залученням радника, все менше - це мала приватизація, яка буде проходити виключно на електронних платформах.

Документ встановлює чіткий порядок приватизації; вимоги до формування і затвердження переліків об'єктів, що підлягають приватизації; порядок прийняття рішення про приватизацію.

Ініціювати приватизацію об'єктів зможуть державні органи приватизації, уповноважені органи управління, інші суб'єкти управління об'єктами державної власності або покупці.