UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада переказала зекономлені на виборах президента кошти на обороноздатність

Відповідні зміни до закону про держбюджет-2014 підтримали 268 народних депутатів з 334, зареєстрованих у залі на вечірньому засіданні.

Верховна Рада України у четвер, 19 червня внесла зміни до державного бюджету-2014, збільшивши видатки Резервного фонду на обороноздатність держави на 600 млн грн за рахунок коштів, зекономлених на другому турі президентських виборів.

Як наголошується у пояснювальній записці до закону, виконання доручень Кабінету міністрів України вимагає додаткового ресурсу для забезпечення обороноздатності держави.

"Оскільки позачергові вибори президента України відбулися 25 травня цього року і за результатами підрахунку голосів не знадобилося проведення повторного голосування, економія коштів державного бюджету за бюджетною програмою "Проведення виборів президента України" становить близько 600 млн грн", - пояснюється в документі.

"Тому у змінах до Державного бюджету України на 2014 рік пропонують збільшити видатки резервного фонду державного бюджету за бюджетною програмою "Резервний фонд" в загальному обсязі на 600 млн грн", - сказано в пояснювальній записці. !zn

Читайте також:

В Донецькій області формують партизанський батальйон "Донбас"

Експерт: Зговірливість Москви залежить від військового успіху Києва на сході України

Командування АТО "не помічає" найважливіший аспект - заохочення солдатів і офіцерів, - експерт

Відсутність координації і єдиного керівництва залишається однією з головних проблем АТО