UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада Нацбанку призначила нового заступника голови НБУ

Новим заступником Шевченка став Сергій Ніколайчук.

Рада Національного банку під час засідання 13 липня 2021 року призначила заступником Голови Національного банку Сергія Ніколайчука. Про це йдеться у повідомлення на сайті НБУ.

Відповідну кандидатуру для призначення на цю посаду подав голова НБУ Кирило Шевченко.

"Сергій Ніколайчук – досвідчений професіонал, який має значний практичний досвід роботи не лише в Національному банку, а й управлінцем у Міністерстві економіки та на фінансовому ринку. Він зробив значний внесок у впровадження режиму інфляційного таргетування в Україні, розроблення системи прийняття рішень із монетарної політики на основі правил, а також розбудову науково-дослідницької функції в центробанку. Тому я впевнений, що Сергій Ніколайчук завдяки своїм ґрунтовним знанням і досвіду зможе не лише зберегти, але й примножити здобутки Національного банку в сфері монетарної стабільності", – сказав Шевченко.

Читайте також: Валютні резерви НБУ перевищили 28 млрд доларів вперше з лютого

Нагадаємо, що Рада Нацбанку погодила звільнення заступника голови центробанку, який був відповідальний за роботу блоку "Монетарна стабільність", Дмитра Сологуба з 12 липня на підставі закінчення терміну його повноважень 10 липня.

1 липня 2020 глава НБУ Яків Смолій подав у відставку через політичний тиск. Замість нього 16 червня Верховна Рада призначила екс-главу державного Укргазбанку Кирила Шевченка. З команди Смолія в складі правління Нацбанку залишалися тільки Дмитро Сологуб і Катерина Рожкова.

ZN.UA писало чому якісні комунікації НБУ роблять монетарну політику більш ефективною в тексті "Про що говорить центробанк".