UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін звинуватив американські компанії в створенні газової кризи в Європі

За його словами, американські компанії скоротили поставки газу, а "Газпром" навпаки збільшив.

Путін звинуватив американські компанії в сьогоднішньому дефіциті газу в Європі. Також він заявив, що додаткові поставки газу можуть початися наступного дня після сертифікації оператора "Північного потоку 2", повідомляє Інтерфакс.

Путін зазначив, що американські і близькосхідні компанії в 2021 році скоротили поставки газу в Європу, а "Газпром" наростив поставки газу в далеке зарубіжжя на 8,7%, або 11 млрд кубометрів.

"Газпром" збільшив постачання на європейський ринок. Мене чують добре все чи ні? Вам скорочують, а ми збільшуємо ", - підкреслив він.

Читайте також: Як Росія планує використовувати «Північний потік-2» із розвідувальною метою

Раніше видання Bloomberg писало про те, що РФ чітко дає зрозуміти європейським партнерам, що збільшення поставок газу можливе за умови, якщо європейський регулятор схвалить сертифікацію оператора "Північного потоку-2".

Чи вдалося президенту України Володимиру Зеленському переконати німецьких можновладців змінити позицію щодо «Північного потоку-2» , читайте у статті Володимира Кравченка «Меркель не повернула назад «Північний потік»». Як Джо Байден повертає відносини Німеччини та США до «нормальності» і до чого тут російський газ, читайте в статті Олексія Їжака «Байден і Меркель задекларували нові відносини» у ZN.UA.