UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін заявив, що "не розуміє" чому Європа відмовляється від російської нафти та газу

Він вважає, що світова економіка залежна від російських ресурсів. 

Президент Росії Владімір Путін на пленарній сесії Східного економічного форуму заявив, що світова економіка не може відмовитись від російської нафти та газу, а покупці на сировину з РФ будуть завжди. Про це повідомляє The Moscow Times.

Він впевнений, що будь-які спроби "закрити" російську енергетику приречені на провал, оскільки світовий видобуток вуглеводнів знаходиться "на межі".

"Це неможливо просто, розумієте? Це неможливо. Ось уявімо, що взяли завтра і все закрили – газ, нафту нашу і таке інше. Але світова економіка не витримає такого закриття. Просто ціни підростуть до небес, а все одно купуватимуть. Без цього неможливо. У цьому вся справа", – сказав Путін.

Путін додав, що країни, які вводять санкції проти РФ, безпідставно "самовпевнені", а результату від цих обмежень "немає".

Путіна "не розуміє", чому від російського газу відмовляється Німеччина – у минулому найбільший клієнт "Газпрому". 

"Що заважає тому ж уряду Німеччини натиснути кнопку, домовитися з нами і включити? 27,5 мільярда кубічних метрів газу відразу пішло б до Європи, Німеччини. Чому вони цього не роблять? Я не розумію", – сказав Путін.

Він нагадав, що з наступного року припинити транзит російського газу планує Україна, а це загрожує припиненням поставок до Австрії, Угорщини та Словаччини.

"Для нас буде певне скорочення доходів. Але нічого, більше "Газпром" постачатиме всередині країни", – сказав російський президент.

Читайте також: Україна закликає партнерів ввести нові санкції проти танкерів "тіньового флоту" РФ – уповноважений президента

Повідомлялось, що РФ змушена відправляти на збереження газ із флагманського енергетичного проєкту “Арктик СПГ-2” російського диктатора Владіміра Путіна — це означає, що західні санкції, ймовірно, відлякують покупців.