UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін привіз до Китаю нові контракти на постачання газу та нафти

У КНР планується постачать 10 млрд куб. м російського газу щороку.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що "Газпром" та Китай домовились про новий контракт на постачання 10 млрд кубометрів російського газу на рік. Про це він повідомив на зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, пишуть РосЗМІ.

«І в газовій галузі зробили ще один крок уперед, я маю на увазі новий контракт на постачання газу до Китаю з Далекого Сходу Росії на 10 млрд куб. м на рік», - сказав він.

За його словами, з відповідними пропозиціями приїхали до Пекіна й російські нафтовиків.

«До нашої сьогоднішньої зустрічі і наші нафтовики підготували дуже добрі нові рішення щодо постачання вуглеводнів до КНР», — додав він.

Читайте також: Україна та Словаччина обіцяють здивувати зростанням потужності для імпорту газу

Зазначимо, що РФ потрібні партнери, оскільки світ планує введення санкцій через агресію проти України.

Зокрема, раніше представник Білого Дому Джен Псакі заявила, що влада США готова розглядати і, відповідно, вводити деякі санкції проти Росії  у разі погіршення ситуації на кордоні з Україною. Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі вважає, що санкції проти Росії будуть підтримані Палатою представників тільки якщо РФ нападе на Україну.

Як виглядатимуть ці санкції, читайте у матеріалі ZN.UA "Які санкції США, ЄС та Британії чекають на Росію у разі вторгнення в Україну".