UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін підтвердив свій шантаж газом для сертифікації оператора "Північного потоку 2"

За його словами, додаткові поставки газу можуть початися наступного дня після отримання сертифікації.

Росія може почати додаткові поставки газу на ринок Європи на наступний день після сертифікації "Північного потоку 2". Про це заявив президент РФ Володимир Путін на засіданні дискусійного клубу "Валдай", повідомляє "Інтерфакс".

Видання відзначає, що Путін ствердно відповів на питання про те, чи може Росія поставити додаткові обсяги газу на ринок Європи.

"Так, можливо - по" Північному потоку 2 "(перша труба заповнена газом, і якщо завтра німецький регулятор дасть дозвіл на поставку - післязавтра почнеться поставка) 17,5 млрд кубічних метрів", - сказав він.

Він нагадав, що "Північний потік 2" не є проектом "Газпрому" - в ньому також беруть участь п'ять європейських компаній.

Читайте також: Оператор ГТС подав заявку на участь у сертифікації "Північного потоку - 2"

Раніше видання Bloomberg писало про те, що РФ чітко дає зрозуміти європейським партнерам, що збільшення поставок газу можливе за умови, якщо європейський регулятор схвалить сертифікацію оператора "Північного потоку-2".

Чи вдалося президенту України Володимиру Зеленському переконати німецьких можновладців змінити позицію щодо «Північного потоку-2» , читайте у статті Володимира Кравченка «Меркель не повернула назад «Північний потік»». Як Джо Байден повертає відносини Німеччини та США до «нормальності» і до чого тут російський газ, читайте в статті Олексія Їжака «Байден і Меркель задекларували нові відносини» у ZN.UA.