UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проти "Приватбанку" подано колективний позов за виток персональних даних

Позов подано від 750 клієнтів банку.

Адвокатське об'єднання "ІСУ ЛОЄРС" подало позов до Печерського суду Києва на "Приватбанк", рейтинги якого підтвердило агентство S&P Global Ratings, щодо несанкціонованої передачі третім особам особистих даних клієнтів банку, в тому числі на територію Російської Федерації. Позов направлено він 750 позивачі з числа клієнтів банку. Про це повідомили у АО "ІСУ ЛОЄРС".

Зазначається, що були порушені ст. 1076 ЦК України та ст. 60 Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо банківської таємниці, ст. 32 Конституції України щодо заборони на збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, ст. 24 Закону України "Про захист персональних даних" тощо.

У позовній заяві міститься вимога виплатити кожному з позивачів по 11 тисяч гривень компенсації за неправомірні дії посадовців державного банку.

"Передача персональних даних мільйонів українців під час війни країні-агресору - це абсолютно неймовірно!….Генпрокуратура лише недавно зацікавилася цим злочином", - заявила Маргарита Оксенюк, один з юристів АО "ІСУ ЛОЄРС".

Про судові справи "Приватбанку" читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Другий фронт Приватбанку".

21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн.