UA / RU
Підтримати ZN.ua

Промінвестбанк перестане обслуговувати карти Visa

Банк може стати неплатоспроможним через порушення нормативів НБУ.  

Промінвестбанк, який порушив стандарти НБУ і ризикує стати неплатоспроможним, з 1 вересня 2021 року припиняє обслуговування платіжних карт міжнародної платіжної системи Visa. Про це йдеться в повідомленні банку.

У банку зазначили: «З 1 вересня 2021 припиняється обслуговування платіжних карт міжнародної платіжної системи Visa, емітованих ПАТ" Промінвестбанк "в рамках карткових продуктів ПАТ" Промінвестбанк ".

Відзначається, що поточні рахунки будуть і надалі обслуговуватимуться за умовами укладеного договору банківського рахунку та відповідно до діючих тарифів, крім проведення операцій, ініційованих за допомогою платіжних карт Visa.

Читайте також: Нацбанк врегулював роботу кредитних спілок

Нацбанк відніс АТ "Промінвестбанк" до категорії проблемних через недотримання банком нормативного значення коефіцієнта чистого стабільного фінансування (NSFR) з 1 квітня цього року.

Нагадаємо, що Національний банк відмовив Сергію Тігіпку в придбанні більше 99% акцій "Промінвестбанку".

Раніше повідомлялося про те, що Верховний суд зняв арешт з активів і майна "Промінвестбанку".

ПАТ "Промінвестбанк" створений в 1992 році. Російський ВЕБ став власником "Промінвестбанку" в 2008 році, придбавши пакет його акцій в розмірі 99,7726%. Свої інвестиції в розвиток українського дочірнього банку ВЕБ оцінював в $2,7 млрд.