UA / RU
Підтримати ZN.ua

Профільний комітет рекомендував Раді продовжити мораторій на продаж землі до 2019 року

Депутати готуються здійснити щорічний ритуал – продовжити заборону на купівлю-продаж земель сільгосппризначення.

Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував парламенту продовжити мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 2019 року.

"Рішення щодо законопроекту №7350 – прийнято", - сказав заступник голови аграрного комітету Олександр Бакуменко в ході засідання комітету.

4 грудня голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив про те, що законопроект про продовження мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення буде винесено на розгляд народних депутатів 7 грудня.

"Той законопроект, який буде підтриманий комітетом, запропонований в зал, в четвер я запропоную включення до порядку денного сесії та погодження", - сказав спікер на засіданні погоджувальної ради.

7 вересня президент Петро Порошенко, виступаючи з посланням до Верховної Ради, закликав народних депутатів схвалити земельну реформу хоча б в розумі і в серці.

При цьому він зазначив, що як державний діяч при схваленні рішень повинен враховувати громадську думку, яку, зараз, на жаль, сформували популісти.

"Я не збираюся витискувати з Верховної Ради земельну реформу, не буду цього робити. Але прошу схвалити хоча б усно, в розумі, в серці, політичне рішення на її користь, прийняти такі закони, які хоча б знімуть фобії, які врахують всі застереження, визначать мінімальну ціну, але дадуть волю українському селянину", - сказав президент.