UA / RU
Підтримати ZN.ua

Природний газ є стратегічним ресурсом для України — депутат

Симпатики "зеленої" енергії також повинні розуміти, що газ може стати дуже важливим доповненням для балансування ринку електроенергії, заміни вугільної теплової генерації.

З усіх традиційних джерел енергії для України фокусом повинен бути природний газ, його видобуток в Україні та можливості транспортування в/з Європи. І не тільки тому, що в світі природний газ розглядається як перехідне паливо до більш чистих видів енергії, але і з тієї причини, що природний газ є стратегічним ресурсом для України, від якого в значній мірі залежать промисловість і населення.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Ольга Бєлькова, народний депутат, фракція БПП. За її словами, питання посилення енергетичної безпеки в частині забезпечення держави природним газом - це і протидія будівництву "Північного потоку-2", від якого залежить збереження подальшого транзиту газу по території України, та збільшення видобутку власного газу для зменшення залежності від зовнішніх ресурсів.

"Симпатики "зеленої" енергії також повинні розуміти, що газ може стати дуже важливим доповненням для балансування ринку електроенергії, заміни вугільної теплової генерації", - підкреслює депутат.

Детальніше про ключові виклики для економіки України читайте в статті Ольги Бєлькової "На чому ґрунтується енергетична безпека України?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".