UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повірка лічильників: "Облтеплокомуненерго" попередило споживачів про наслідки

Процедура проводиться раз на чотири роки.

Споживачі комунальних послуг повинні пам'ятати про необхідність у визначений час перевіряти лічильники, особливо при споживанні гарячої води та теплової енергії. Окрім іншого, це гарантує точний облік споживання та коректне нарахування. 

В компанії "Облтеплокомуненерго" нагадали, що ця процедура проводиться раз на чотири роки і є законодавчою вимогою. Відповідальність за своєчасну метрологічну перевірку приладів обліку лежить на споживачах.

При цьому споживачі мають право самостійно обирати сертифіковану організацію для проведення цієї процедури. Вартість перевірки може коливатися від 350 до 1000 гривень.

За відсутності актуальних даних про перевірку, комунальні підприємства будуть змушені застосовувати альтернативні методи розрахунку споживання, що часто призводить до значного збільшення сум у платіжках.

Після проведення перевірки споживачі зобов'язані передати оновлену інформацію до відповідних комунальних служб. Це гарантує, що розрахунки будуть проводитися на основі точних показників, а не за середніми нормами споживання.

Раніше ми писали, як супермаркети змінили підходи до зберігання продуктів під час відключення світла.