UA / RU
Підтримати ZN.ua

Постачальники почали оголошувати ціну річного тарифу на газ для населення

Тарифи варіюються від 10,8 грн до 13,5 грн/куб. м.

Вже близько 70 постачальників газу оголосили ціни на ресурс для населення в рамках обов'язкової річної програми і в умовах зростання цін в Європі. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Уточнюється, що на даний момент базовий річний тариф оголосило ТОВ "Торгова електрична компанія" ( "ПЕК", Київ), встановивши тариф в розмірі 10,8 грн/куб.м з ПДВ, але без врахування транспортування, а також ТОВ "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія "- 13,5 грн/куб.м з ПДВ та транспортуванням.

Місячні тарифи цих компаній на травень становлять відповідно 9,9 грн/куб.м (з ПДВ, без транспорту) і 8,5 грн/куб.м (з ПДВ і транспортом).

Також тариф на травень оголосило ДП "Євода Трейд" КП "Луцькводоканал" - 9,85 грн/куб.м з ПДВ (щодо транспортування даних немає).

Читайте також: Тарифи на газ для населення - Більшість постачальників запропонувало ціну на квітень не вище діючої

Повідомлялося, що річна вартість на газ для населення може почати діяти вже 1 травня 2021 року і буде активна до 30 квітня 2022 року.

Кабмін встановив граничну ціну на газ для населення до 31 березня (з 1 лютого тариф знизили приблизно на 30% до 6,99 грн за кубометр), але як це відіб'ється в платіжках за опалення? До чого варто готуватися споживачам? Про це читайте в матеріалі - «Тарифи на опалення: які шанси на зниження цін».