UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розшук злочинних активів: світова розвідувальна спільнота відзначила внесок Держфінмоніторингу

Україна є одним з найбільш активних учасників Егмонтської групи ПФР.

Держфінмоніторинг, як підрозділ фінансової розвідки України (ПФР України) є активним членом світового розвідувального товариства – Егмонтської групи ПФР.

«Егмонтська група — це професійна мережа для посилення ефективності обміну інформацією та досвідом між ПФР світової спільноти, до якої входять ПФР 167 юрисдикцій. Егмонтська група надає можливість для безпечного обміну фінансовою розвідкою з метою боротьби з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму та пов’язаними предикатними злочинами», - наголошують у Держфінмоніторингу.

За повідомленням відомства, лише протягом останніх років ПФР України:

Українська фінрозвідка працює над такими темами:

«Останнім із завершених проєктів Егмонтської групи напередодні повномасштабної збройної агресії – війни РФ проти України, у якому ПФР України виступив одним із лідерів, був проєкт «Повернення активів – Роль ПФР», - додали у фінансовій розвідці.

За інформацією відомства, в попередні роки, Держфінмоніторинг став одним з найактивніших ПФР серед членів Егмонтської групи та зайняв 2 місце у регіоні по активності та внесках в діяльність Егмонтської групи.

Голова Егмонтської групи визнав внесок ПФР України у діяльність групи та вручив відповідну відзнаку.

«В операційній діяльності, одним із пріоритетних напрямків діяльності ПФР України є протидія та запобігання фінансовим операціям з відмивання коштів, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення, пов’язаними з суб’єктами рф, їх колаборантами тощо», - відреагували на відзнаку у Держфіемоніторингу.

Читайте також: Парламент прийняв закон щодо захисту фінансової системи України від дій держави-агресора

Нагадаємо, завдяки зусиллям Держфінмоніторингу нещодавно FATF ввела додаткові санкції проти Росії.