UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко підписав закон про зниження акцизів на імпортні б/в автомобілі

До ухваленого парламентом більше місяця тому закону внесуть зміни, "щоб уникнути зловживань".

Президент України підписав прийнятий Верховною Радою закон про зниження акцизів на вживані легкові автомобілі, повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"Президент підписав закон України про вживані авто у присутності депутатів різних фракцій", - написав Цеголко у своєму твіттері.

При цьому він повідомив про домовленості внести до закону зміни, "щоб уникнути зловживань".

Раніше Кабмін направив президенту листа з пропозицією підписати цей закон.

Нагадаємо, що 31 травня Верховна Рада схвалила закон про тимчасове зниження ставок акцизного збору на вживані легкові автомобілі. Проект №3251 у другому читанні і в цілому підтримали 226 народних депутатів. Відповідно до прийнятого закону, ставки акцизного збору знижуються на період до 31 грудня 2018 року. При цьому норми закону не стосуються автомобілів з країни, визнаної агресором (Російської Федерації).

Читайте також: Порошенко підписав закон, що спрощує торгівлю б/у автомобілями

Як писало DT.UA, в Україні сьогодні акциз на б/в автомобілі в 22 рази вище, ніж на нові машини. Вартість б/в автомобіля після офіційного розмитнення подвоюється. При цьому весь дохід від такого "розмитнення" осідає в кишенях нечистих на руку чиновників і бізнесменів, а не надходить у державний бюджет. Скасування акцизу допоможе вивести ринок із тіні.