UA / RU
Підтримати ZN.ua

Попри найбільший зашквар в історії українського судочинства ВРП не побачила порушень у діях судді Вовка

Саме цей суддя у вересні 2020-го року, без розгляду справи по суті, ухвалив примусове виконання ухвали щодо Приватбанку.  

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відмовила у відкритті дисциплінарних справ за скаргою ПриватБанку стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Вовка Сергія Володимировича.

Нагадаємо, що саме цей суддя у вересні 2020го року, без розгляду справи по суті, ухвалив примусове виконання ухвали про забезпечення спірного позову компаній братів Суркісів про обслуговування депозитів, конвертованих у капітал ПриватБанку під час націоналізації, направлене на фактичне стягнення з банку майже 10 млрд грн. Тобто вирішив не чекаючи розгляду справи у якості забезпечення стягнути кошти з банку на користь позивача.

Тоді міністр юстиції Денис Малюська назвав дії судді Вовка «одним з найбільших зашкварів у історії судової влади України». Але у ВРП жодних порушень у діях Вовка не помітили.

Читайте також: ВАКС відмовився відсторонити суддю, який розглядає продовження розслідування у справі "плівок Вовка"

Як писало ZN.UA, судове свавілля - інакше рішення, винесене Печерським районним судом Києва, не назвеш. Це рішення викликає сором і страх. Соромно, що в країні такі суди, страшно, що свої ганебні рішення вони приймають, не боячись нічого.

Детальніше читайте в статті Юлії Самаєва - "Юридична бісіклета Суркісів".