UA / RU
Підтримати ZN.ua

Попит на кредити в Україні зріс на 24% в основному за рахунок мікропозик — дослідження

Найпопулярніший запит щодо фінпослуг в інтернеті – «кредитні гроші».

З січня 2019 по вересень 2021 року попит на кредити зріс на 24%. Про це свідчать дані дослідження запитів в інтернеті консалтингової агенції «Ольшанський та Партнери».

У середньому за місяць українці вбивають такі запити в пошук Google 6,9 млн разів (це 96% від попиту на всі фінансові послуги в інтернеті). І значно меншою мірою українці шукають розстрочку (3,2%), депозити (0,9%) та інші послуги.

"Кредит грошима" - це найпопулярніша категорія, за якою українці шукають кредит в інтернеті (6,2 млн разів на місяць). Друга за популярністю категорія – «кредит на авто». Такий кредит українці шукають лише 100 тис. разів на місяць.

Читайте також: Держбанки суттєво збільшили кредитні портфелі

Раніше повідомлялося, що за перші три квартали 2021 року українськими мікрофінансовими організаціями (МФО) було видано "швидкі" кредити на суму 49 млрд грн. Майже 50 млрд. за три квартали – це на 261 млн. більше, ніж за весь 2020 рік, коли загальна сума склала 48,7 млрд. грн.

Раніше ZN.UA розповідала, хто в Україні заробляє на мікрокредитах. Як захистити себе від хитрощів кредиторів, читайте у статті   Юлії Самаєвої   -   "Мікрокредити та макрокідалове"   .