UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад 17 тисяч гривень: українці можуть отримати допомогу на опалення

Мова йде про жителів шести областей.

Українці, які наразі проживають у сільській чи приміській зоні Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей, можуть отримати фінансову підтримку на погашення витрат на опалення житла від Естонської ради у справах біженців. Про це повідомляє clutch.net з посиланням на організацію.

Відповідно до заяви організації, надається сума у ​​розмірі 17,5 тис. гривень на весь опалювальний сезон.

Таким чином організація має на меті допомогти домогосподарствам у сільській та приміській місцевості, що зіткнулися з труднощами у забезпеченні опалення у зимовий період. Допомога може використовуватися для придбання твердого палива, як-от вугілля, дрова, брикети або пелети, а також для оплати газового опалення.

Для отримання допомоги необхідно дзвонити за вказаними номерами з понеділка по середу з 9:00 до 12:00:

+380939447568
+380738361238
+380738109344

Тим, хто проживає на тимчасово окупованих (після 24 лютого 2022 року) або нещодавно деокупованих (не раніше ніж за 2 місяці до дати звернення) територіях та не здатних здійснювати телефонні дзвінки, надається можливість надіслати запит через спеціальну форму (на момент публікації запити не приймалися) ), що підлягає схваленню.

Читайте також: Естонія шукає способи депортувати тих, хто вирішить отримати громадянство РФ

Також варто зазначити, що Естонська рада у справах біженців надає різноманітну допомогу. Громадяни України, які постраждали від військових дій, можуть розраховувати на виплати у розмірі 3600 гривень на особу, які надійдуть на їхні банківські рахунки протягом трьох місяців. Цю програму грошової допомоги реалізує Естонська рада у справах біженців.