UA / RU
Підтримати ZN.ua

Податкова вирішила допомогти підприємцям з обліком товарних запасів

ДПС запропонувала відеоінструкцію щодо ведення обліку. 

Податківці розробили покрокову відеоінструкцію щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізосіб–підприємців. Цей Порядок затверджено наказом Мінфіну від 03.09.2021 № 496, йдеться у повідомленні на сайті ДПС.

«У ролику розʼяснюється, що таке облік товарних запасів, у якій формі ФОП здійснює облік при отриманні товару, як правильно заповнити Форму ведення обліку товарних запасів тощо», - зазначається у повідомленні.

Відповідно до повідомлення, Порядок застосовуватиметься не для всіх категорій платників податку.

«Не поширюється на платників єдиного податку І групи, а також на платників єдиного податку ІІ-ІV груп, які не здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння», - наголошують у  ДПС.

Також порядок поширює свою дію на фізичних осіб–підприємців, які здійснюють свою діяльність на загальній системі оподаткування та на ІІІ групі єдиного податку з реєстрацією платниками ПДВ.

Читайте також: Податки мереж АЗС: Є покращення, але немає прогресу

Раніше ZN.UA розповідало, скільки доведеться платить единого податку у 2022 році. Сума сплати єдиного податку залежить від прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та групи платника податків.

Нагадаємо, наступного року в Україні з’явиться новий податок на землю. За 2022 рік мінімальний податок на землю нараховуватиметься у 2023 році.

Міністр фінансів Сергій Марченко раніше попередив про перевірки із 1995 року після завершення пільгового періоду податкової амністії. DT.UA розповіло, чому на практиці це важко зробити.