UA / RU
Підтримати ZN.ua

Податки для ФОПів: коли вони зміняться

Зміни відтермінували до серпня.

В Україні з 1 серпня планують скасувати податкові пільги для ФОПів. Відповідні зміни передбачають не лише скасування 2% ставки єдиного податку, але і запровадження нових заходів. Видання thepage розповіло, які нововведення та зміни слід чекати фізичним особам-підприємцям з серпня.

Що зміниться у податках для ФОП із 1 серпня

Скасування податкових пільг для ФОП в Україні з 1 серпня є важливою вимогою, передбаченою угодою з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Для цього було представлено законопроєкт №8401, але парламент не встиг вчасно розглянути документ.

Читайте також: У "Дії" нова послуга: тепер можна автоматично закрити ФОП

Так, з 1 серпня скасовується пільговий 2% єдиний податок для фізичних осіб-підприємців. Однак крім цього законопроєкт включає низку інших змін:

Чого хотів би бізнес? Прозорих конкурентних умов. Зручного адміністрування податків. Зниження рівня корупції у контролюючих органах і посадок корумпованих податківців і митників. Ну, а якщо це не до снаги, то в наших реаліях і звичайний мораторій на зміни до податкового законодавства цілком можна вважати позитивом. Та де там, не дочекаєтеся… "Знов податкові реформи. Яких чекати змін", - читайте в матеріалі Юлії Самаєвої на ZN.UA.