UA / RU
Підтримати ZN.ua

Платформа Rentberry стала новим "єдинорогом" з українським корінням

Тепер загалом налічується сім "єдинорогів", власники яких українці. 

Технологічна платформа Rentberry, засновниками якої є українці, завершила фінансування серії А, у межах якого залучила 90 мільйонів доларів. До фінансування приєднались венчурні інвестфірми Berkeley Hills Capital та GTM Capital, про це пише AIN.

Відтак палтформа Rentberry став сьомим "єдинорогом" (стартапом з ринковою оцінкою більше 1 мільярда доларів), з українськими власниками. ЇЇ попередниками були: Creatio, GitLab, People.ai, Grammarly, Unstoppable Domains та airSlate.

Наразі Rentberry продовжує масштабування та розширює свої послуги, зокрема середньострокову оренду та модульні будинки в США, країнах Європи та Азії.

Rentberry є платформою для оренди та управління нерухомістю на основі штучного інтелекту. Стартап заснували в 2015 році українці Олексій Любинський, Лілія Остапчук, Олександр Котовсков і Денис Голубовський.

Штаб-квартира компанії розташована в Сан-Франциско (штат Каліфорнія, США), однак команда в основному складається з українських фахівців. У неї вже інвестували багато провідних венчурних фондів, зокрема 369 Growth Partners, Innova Capital Partners, 808 Ventures і вже згадані Berkeley Hills Capital та GTM Capital.

Читайте також: 20 млн інвестицій. Метінвест побудував на лінії фронту сталевий підземний шпиталь для ЗСУ

Нині Rentberry має понад 25 мільйонів активних користувачів і операції в понад 60 країнах. В 2026 році компанія планує провести IPO. Також вона планує придбання збанкрутілої мережі коворкінгів WeWork, вартість якого оцінювалася в 550–650 мільйонів доларів.