UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пільги на оплату ЖКП: хто має на них право

В ПФУ дали повний перелік таких категорії осіб.

В період дії воєнного стану в Україні забороняється припинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Але це не звільняє українців від оплати ЖКП.

Читайте також: Комунальні платежі: як не переплачувати за газ

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області пояснили, хто має право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Перелік осіб, які мають право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, що надаються з урахуванням доходів, визначено Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї (затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389).

Пільга на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі, з урахуванням середньомісячного доходу надається у розмірі 100 % знижки:

Пільга на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі, з урахуванням середньомісячного доходу надається у розмірі 50 % знижки:

Пільги у розмірі 25% знижки надаються дітям війни.

Якщо дохід сім’ї пільговика перевищує той, що дає право на пільгу, – людина (представник пільгової категорії) може звернутися за призначенням житлової субсидії.

Війна, яку розпочала Росія, суттєво вплинула на матеріальний стан багатьох українців. І деяким важко оплачувати житлово-комунальні послуги в повному обсязі. Нагадаємо, чи може особа, яка має борги, отримати позов до суду під час дії воєнного стану.