UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підвищувати пенсійний вік в Україні не будуть

Кабмін у переговорах з МВФ відмовився від підвищення пенсійного віку: питання "знято з порядку денного".

Уряд не буде підвищувати пенсійний вік на вимогу МВФ

Кабінет міністрів "не буде вносити жодних ініціатив щодо підвищення пенсійного віку в Україні", заявив віце-прем'єр з соціальних питань Павло Розенко у вівторок, 24 травня.

За його словами, питання про підвищення віку виходу на пенсію "на сьогоднішній день знято з порядку денного", - сказав він в ефірі телеканалу "112" у відповідь на запитання, чи взяв Київ на себе таке зобов'язання перед МВФ.

Читайте також: Гройсман назвав розмір дефіциту Пенсійного фонду

При цьому Розенко додав, що це питання на сьогоднішній день "хоча і обговорюється на різних рівнях", але його позиція (що збігається з позицією уряду і президента) така, що зараз в України є можливість "застосувати інші заходи по наповненню Пенсійного фонду України, що підняття пенсійного віку".

"Тому на сьогоднішній день уряд не вноситиме жодних ініціатив щодо підвищення пенсійного віку в Україні", - наголосив Розенко.

Читайте також: Стало відомо, кого торкнеться скасування оподаткування пенсій

Як писало раніше DT.UA у статті "Пенсійний фатум", МВФ переконаний, що перехід до накопичувального рівня пенсійної системи потребує реформи солідарної системи, і наполягає на підвищенні пенсійного віку. Міністерство соціальної політики - проти. Там задоволені і солідарною системою, і пенсійним віком, і ними ж запропонованим варіантом накопичувальної системи, який багато місяців припадає пилом у парламенті і вже морально застарів.