UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пенсійні виплати в Україні: чи зросли вони у 2022 році

Про пенсійне забезпечення українців відзвітував Денис Шмигаль.

Попри військову агресію Росії в Україні продовжують платити пенсії та інші соцвиплати. Минулого року в Україні були проіндексовані пенсії. Про те, на скільки вони зросли розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише Урядовий портал.

У своїй промові під час засідання Уряду він зазначив, що пенсії в Україні минулого року зросли в середньому на 16%.

«У 2022 році пенсії проіндексовані та в середньому зросли на 16%. За ініціативи Президента Володимира Зеленського для людей у віці 70-75 років Уряд передбачив доплати в 300 грн, для пенсіонерів віком 75-80 років – 400 грн, для людей у віці 80+ — до 500 грн», – підкреслив він.

Читайте також: Соціальні виплати: у яких випадках можуть забрати частину пенсії

Шмигаль зазначив, що майже 11 млн українців у 2022 році отримали пенсійні виплати своєчасно на загальну суму понад 575 млрд грн.

«Це сталося завдяки сумлінній сплаті ЄСВ роботодавцями: Пенсійний фонд отримав понад 375 млрд грн. Це майже на 6% більше, ніж було заплановано», — сказав прем’єр-міністр.

У наступному році пенсіонери продовжать отримувати пенсії, але у 2023 році не очікується їх значного підвищення. Експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський прокоментував ситуацію з пенсійним забезпеченням у матеріалі ZN.UA «Пенсії у 2023-му: невтішні перспективи».