UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламент ратифікував Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою та прийняв ще три важливі закони

Поряд з цим Україна та Латвія домовилися про технічне та фінансове співробітництво, про гранти на розмінування від уряду Словенії, а народні депутати прийняли закон про мобілізацію.  

Верховна Рада України прийняла низку законів у період 10.04.2024  та 11.04.2024, що впливають на економічну сферу, повідомляє пресслужба парламенту. 

Читайте також: Верховна Рада проголосувала за постанову про виплати 70 тисяч гривень для військових на передовій

Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Угода передбачає оновлення чинних глав, а також доповнення новими главами:

Читайте також: Напад Ірану на Ізраїль: міжнародна реакція

Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Латвійської Республіки про технічне та фінансове співробітництво.

Угодою визначаються види та форми надання допомоги:

Читайте також: Україна та Латвія підписали двосторонню безпекову угоду — Зеленський

Про ратифікацію Угоди між урядом України та урядом Республіки Словенія про донацію безповоротних коштів уряду Республіки Словенія уряду України для гуманітарної допомоги з діяльності у сфері розмінування.

Угода сприятиме подальшому розвитку двостороннього співробітництва між країнами у сфері гуманітарного розмінування, використання урядом України у своїй діяльності з гуманітарного розмінування знання та досвіду словенських уповноважених урядових підрозділів, неурядових організацій та асоціацій у сфері гуманітарного розмінування. Також уряд України матиме змогу вивчати та розглядати технології та виробничі потужності, які Республіка Словенія може запропонувати у сфері гуманітарного розмінування.

Читайте також: Снаряди для України: до чеської ініціативи приєдналась Словенія, Австрія – відмовилась

Про мобілізацію, яким передбачено зміни щодо:

Раніше ми писали про те, що Верховна Рада ухвалила закон №10449 про мобілізацію. Документ у другому читанні підтримали 283 депутати.  Народна депутатка від Європейської солідарності, членкиня Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз розповіла, як військовозобов’язані зможуть оновити свої дані, не приходячи в ТЦК. Це буде можливо після набуття чинності ухваленого закону.