UA / RU
Підтримати ZN.ua

Палата представників США готова підтримати запит Байдена на 33 мільярди доларів для України

Передбачається, що 20 мільярдів доларів буде виділено на військову допомогу.

Конгрес США налаштований затвердити запит президента Байдена щодо надання фінансової допомоги Україні у розмірі 33 мільярди доларів. Про це заявила спікерка Палати представників Ненсі Пелосі.

В офіційній заяві представниці Конгресу йдеться про те, що Сполучені Штати готові виділяти допомогу для України у тому обсязі, який знадобиться. Рішення щодо надання 33 мільярдів доларів на запит Джо Байдена стане вагомим кроком у цьому напрямку.

«Запит президента Байдена щодо більшої безпеки, економічної та гуманітарної допомоги Україні відображає те, що необхідно цій країні не лише для захисту своєї нації, а й самої демократії. Коли він офіційно надійде до Палати представників, ми з нетерпінням чекатимемо цілеспрямованого двопартійного голосування. Ми налаштовані оптимістично, бо маємо підтримку з обох сторін», - говориться у зверненні Пелосі.

Читайте також: Конгрес США одноголосно підтримав передачу Україні конфіскованих через санкції активів росіян

Нагадаємо, що раніше Конгрес США підтримав законопроєкт про ленд-ліз для України. 

Росія недвозначно погрожує світу своєю «ядерною палицею». Якщо накласти нові висловлювання, які звучать із Москви зараз, на багаторічну практику публічного захоплення силою ядерної зброї з боку Володимира Путіна, вищих російських чиновників, численних експертів та ЗМІ, можна стверджувати, що поріг застосування Росією ядерної зброї низький. Наскільки велика можливість застосування Росією ядерної зброї у війні з Україною, аналізує Олексій Іжак у статті «Ядерний шантаж Росії: до чого готовий Путін і що потрібно знати Україні».