UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опалювальний сезон: коли в Україні "дадуть тепло"

Вже з наступних вихідних в деяких містах почнуть підключати опалення. 

Загалом по Україні рішення про початок опалювального сезону приймають місцеві адміністрації. При цьому є умова - середньодобова температура тримається на рівні +8°C протягом трьох діб. Відповідно, дати початку опалення можуть відрізнятися в різних регіонах країни. 

Нещодавно міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці опалювальний сезон розпочнеться орієнтовно з 15 жовтня. Однак ця дата може бути змінена з урахуванням погодних умов​. Хоча, відповідно прогнозам погода, вже з наступних вихідних (з 12 жовтня) температура повітря в столиці триматися в районі 6-9 градусів тепла. 

Додамо, що на запуск систем також впливають позапланові ремонти та готовність комунальних служб. Однак в більшості міст вже завершили перевірку та ремонт відповідної інфраструктури. 

Нагадаємо, що спочатку тепло подається в школи, дитячі садки та медичні заклади, а вже потім у житлові будинки. А сам сезон опалення триває приблизно шість місяців і закінчується, коли температура перевищує +8°C три дні поспіль.

Читайте також: Мер Києва назвав дату, коли в столиці можуть розпочати опалювальний сезон

Нагадаємо, що міністр освіти й науки Оксен Лісовий назвав можливим повернення до змішаної форми навчання в школі взимку.